NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH postaje migrantska baza?

Piše: Avaz.ba

15.7.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju otkrivao hoće li BiH postati najveći migrantski centar u Evropi. Delegacija BiH sutra i prekosutra boravit će u Briselu. Pročitajte šta će tražiti od predstavnika Komisije Evropske unije za migracije. 

Ured za reviziju institucija BiH uskoro će objaviti izvještaje o finansijskom poslovanju državnih institucija BiH 2018. godine. Otkrivamo koliko je potrošeno na čašćavanje gostiju što u zgradi u Maršala Tita na broju 1, što u ugostiteljskim objektima. Pročitajte i koliko su plaćeni popravka i održavanje automobila u Predsjedništvu BiH, a vozni park vrijedan je skoro 3 miliona KM, a koliko je otišlo na nabavku autoguma za godinu. 

Pročitajte i današnju kolumnu Bakira Hadžiomerovića pod nazivom „Ne dirajte mi glinicu“.

Danas počinju konsultacije o mandataru u TK. Pročitajte zbog čega je novoizabrani predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović zakazao sastanak.

Naša novinarka donosi novi analizu. Odgađaju li se sjednice Vijeća ministara planski i ciljano? Otkrivamo kako su ''Sejdić i Finci'' stigli na dnevni red i zašto su na dnevni red sjednica uvršteni zakoni i prijedlozi koji su godinama kupili prašinu po ladicama.

Mostarski profesor Žarko Dugandžić upozorava: od 2007. godine u našoj zemlji nastupilo je razdoblje kad se više umire nego što se rađa.

Otkrivamo i koliko je ljudi zbog neprilagođene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola izgubilo život na bh. cestama. Pročitajte koje su najopasnije ulice u državi.

U toku je ljetna turistička sezona. Ne propustite pročitati šta to turisti najviše kupuju u Mostaru, kao ni uspjeh mlade Halima Husić iz Kalesije: Od izbjeglice do doktoranta lingvistike na Rur univerzitetu.

Bili smo sa specijalcima na ulicama Tuzle. Pročitajte kako je protekla noć sa petka na subotu i kako su uhvatili lažnog policajca.

Na stranama Jet seta donosimo ekskluzivne fotografije sa snimanja filma o Srebrenici. Pročitajte kako je Emir Hadžihafizbegović ugostio čuveni BMV trio.

Na stranama Sporta donosimo ekskluzivni intervju s Igorom Angelovskim, selektorom reprezentacije Sjeverne Makedonije. Pročitajte koji je bh. igrač ostavio najviše dojma na njega.

Danas poklanjamo i dva priloga „Bh. biznis“ i „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.