REAKCIJE

Aganović: Ovo je, na neki način, pobjeda svih nas iz Podrinja

Sve stanovnike Goražda, grada koji je cijeli rat proveo u potpunom okruženju i izolaciji, boli što za zločine nad njima još niko nije odgovarao

Aganović: Ovo je na neki način pobjeda svih nas iz podrinja. Al. B.

Al. B.

16.7.2019

Izricanje presude ratnom heroju odbrane Goražda, komandantu 1. slavne višegradske brigade ARBiH Ahmetu Sejdiću pratila je i delegacija BPK Goražde. Uz premijerku Aidu Obuću i predsjedavajuću Skupštine Editu Velić, vijest o oslobađanju Sejdića pozdravio je i kantonalni ministar za boračka pitanja Edin Aganović. 

- Nadali smo se ovakvom ishodu i vjerujemo da će u drugostepenom postupku oslobađajuća presuda biti potvrđena. Čestitam komandantu Sejdiću na njegovoj dosadašnjoj borbi i njegovom advokatskom timu, jer ovo je na neki način pobjeda svih nas iz Podrinja – kazao je za Avaz.ba Edin Aganović.

On dodaje kako sve stanovnike Goražda, grada koji je cijeli rat proveo u potpunom okruženju i izolaciji, boli što za zločine nad njima još niko nije odgovarao.

 – Još niko nije ni optužen za zločine nad stanovnicima Goražda. Zato svi moramo, koliko je to u našoj nadležnosti, učiniti sve da se to promijeni i da se vode procesi i podižu optužnice za ono što se dešavalo u 1.336 dana opsade Goražda – ističe Aganović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.