PREDSJEDNIŠTVO BiH Vrhovni komandant Savezničkih snaga za Evropu u Sarajevu

Dodik, Komšić i Džaferović ugostili generala Toda Voltersa

Istaknuto je da je u protekloj deceniji više od 1.500 bh. vojnika bilo angažirano u mirovnim misijama u svijetu

S. D.

Predsjedništvo BiH

Foto: Predsjedništvo BiH


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su generala Toda Voltersa (Wolters), vrhovnog komandanta Savezničkih snaga za Evropu (SACEUR).

Članovi Predsjedništva BiH informirali su generala Voltersa o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te je razgovarano o saradnji Savezničkih snaga za Evropu s BiH. U tom kontekstu istaknut je napredak saradnje u oblastima odbrane, oružanih snaga i sigurnosti.

  • Predsjedništvo BiH: Sastanak s visokom delegacijom

    Predsjedništvo BiH: Sastanak s visokom delegacijom

    Foto: Predsjedništvo BiH


General Volters je iskazao svoju predanost u daljnjem doprinosu Savezničkih snaga procesu izgradnje mira i prosperiteta u BiH, kao i zapadnog Balkana i šire. Posebno je zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman OSBiH u mirovnim misijama u svijetu. 

Istaknuto je da je u protekloj deceniji više od 1.500 bh. vojnika bilo angažirano u mirovnim misijama u svijetu. Izražena je nada da će se ta saradnja nastaviti i da će ojačati kapaciteti za buduća učešća u misijama.

Također, planirane vojne vježbe u saradnji sa Savezničkim snagama su podstrek daljnjem razvoju saradnje s BiH, promoviranju mira i prosperiteta na zapadnom Balkanu i šire, rečeno je na sastanku.

Članovi Predsjedništva BiH su izrazili zahvalnost za posjetu generalu Todu Voltersu, vrhovnom komandantu Savezničkih snaga za Evropu, i poželjeli mu uspjeh u obavljanju dužnosti. 

Više o temi Predsjedništvo BiH

NA VRH

Podijeli članak na