SAOPĆENJE Lider SBB-a oglasio se na društvenim mrežama

Radončić: Pravomoćno presuđeni moraju biti što dalje od SBB-a

Avaz.ba
19.07.2019 14:27

SBB, Fahrudin Radončić

Foto: Avaz

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić oglasio se na svom privatnom Instagram profilu povodom pravomoćne presude u predmetu Ešefa Kantić kojom je optužena proglašena krivom da je počinila produženo krivično djelo porezna utaja ili prevara.  

- Danas sam iz medija saznao da je Ešefa Kantić, inače član SBB-a i čelnica Općinskog odbora SBB-a Doboj-Istok, odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH, drugostepenom presudom proglašena krivom da je počinila djelo porezna utaja ili prevara - naveo je u objavi na privatnom Instagram profilu lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.

Sud joj je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, kao i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 50.000 KM. Ona je proglašena krivom zbog pružanja lažnih podataka o PDV obavezama u poslovanju “Kantić-Company” d.o.o. Doboj-Istok. 

- Ovo me, zaista, razočaralo. Potpuno je jasno da, nakon pravomoćne presude, pojedinci više ne mogu biti ni blizu SBB-a. Usto, zahvalan sam i SBB-u zaista nenaklonjenim portalima jer su javnosti, pa i meni osobno, skrenuli pažnju na ovaj sudski epilog i tako mi pomogli da brže reagiram kao predsjednik stranke koja poštuje svačiju presumpciju nevinosti do pravomoćne sudske presude. Nakon toga slijedi neminovni i potpuno očekivani politički razilazak sa svakim ko se ogriješio o zakon - napisao je Radončić. 

NA VRH