PODACI Promet ove godine

Na aerodromima u FBiH registrirano 732.606 putnika

U prvih šest mjeseci ove godine promet tereta na aerodromima u FBiH iznosio je 882 tone

Fena

Putnici na Aerodromu Sarajevo

Foto: Arhiv


Na aerodromima u Federaciji BiH u drugom kvartalu ove godine (april - juni) promet aviona u odnosu na isti period 2018. godine bio je manji za 0,5 posto.

Istovremeno, promet putnika na aerodromima u FBiH u drugom kvartalu ove godine bio je veći za 6,7 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku promet tereta na aerodromima u FBiH u periodu april - juni ove godine bio je manji za 0,6 posto u odnosu na isti period 2018. godine.

U prvom polugodištu u Federaciji BiH registrirana su 6.764 leta što je 3,9 posto manje nego u istom periodu prošle godine.

U prvom polugodištu na aerodromima u FBiH registrirano je 732.606 putnika, što je za 2,4 posto više u odnosu na prvo polugodište 2018. godine.

U prvih šest mjeseci ove godine promet tereta na aerodromima u FBiH iznosio je 882 tone, što je 17,3 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Promet aviona na aerodromima obuhvata broj operacija slijetanja i polijetanja na posmatranim aerodromima domaćih i stranih aviona i odnosi se samo na usluge komercijalnih letova.

Više o:

Aerodromi FBiH Promet
NA VRH

Podijeli članak na