SARAJEVO

Burno na sjednici: Kako je EYOF ispao "mučna priča" s masom ucjena i pritisaka koja nas dnevno košta 25.000 KM

S današnje sjednice. A. Kadrić

Piše: Avaz.ba. KADRIĆ

24.7.2019

Gradsko vijeće Grada Sarajeva održalo je danas u Vijećnici 30. sjednicu koja je počela sa zakašnjenjem od sat, jer je održan nepredviđeni kolegij na kojem se zahtijevalo da se po hitnom postupku uvrsti još jedna tačka dnevnog reda. 

Riječ je o Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o raspoređivanju finansijskih sredstava iz neto dobiti Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljane komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa. Razlog za “hitnost” naveo je gradonačelnik Abdulah Skaka kazavši da je u martu trebalo početi s gašenjem EYOF-a

Nakon što je direktor EYOF-a Senahid Godinjak spomenuo povrat depozitnih sredstava ekipama učesnicama, izazvao je buru reakcija među vijećnicima kada je kazao da treba oko 400.000 KM da se EYOF ugasi.  

Vijećnik Toni Vukadin tražio je da se obrazloži zašto je EYOF trošio depozit kada to nije praksa.

- Ja tražim tematsku sjednicu kada je EYOF u pitanju. Da znamo tačan dug i zbog čega se trošio depozit - kazao je Vukadin.

Gradonačelnik Skaka je kazao da je za njega EYOF mučna priča i da će sve iznijeti u javnost kada za to dođe vrijeme.

- Svaki dan nas rad te firme košta između 20.000 i 25 000 КM. Moramo je zatvoriti, a ništa neće ostati iza zatvorenih vrata. EYOF je “kumska” priča sa masu ucjena i pritisaka, ali kada bih mogao vratiti vrijeme, sve bih isto uradio - kazao je Skaka.

Vijećnici nisu podržali ovu tačku dnevnog reda, ali će na sljedećoj sjednici razmatrati mogućnost tematske sjednice kada je EYOF u pitanju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.