TUZLA

SDP osuđuje nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK

U SDA-ovoj Vladi TK nema nijednog ministra iz reda hrvatskog naroda

SDP: Uputili poziv SDA. Ilustracija

Fena

29.7.2019

Povjereništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla i Klub poslanika SDP-a BiH u Skupštini Tuzlanskog kantona osuđuju nepoštivanje Ustava TK i Zakona o Vladi TK.

Imajući u vidu da u SDA-ovoj Vladi TK nema nijednog ministra iz reda hrvatskog naroda, a što je propisano Ustavom i Zakonom, smatramo da ovakvo kršenje u pogledu zastupljenosti konstitutivnih naroda ide direktno na ruku rušiteljima Bosne i Hercegovine i onima koji svaku sličnu priliku koriste da pokažu kako je ovakva BiH nemoguća, saopćeno je iz Press službe KO SDP-a BiH Tuzla.

Ova stranka smatra da je "rukovodstvo Skupštine TK, koje je, također, izabrano na nelegalan i neustavan način, moralo reagirati kad im je mandatar ponudio sastav Vlade TK i tražiti poštivanje Ustava i Zakona".

- S obzirom na to da do sada nisu reagirali, mi ih pozivamo da to učine i ne dozvole da, pored svih drugih mana i propusta ove SDA-ove parlamentarne većine, ne dozvole kršenje Ustava i Zakona. Ukoliko ne reagiraju, mi ćemo, u skladu s našim nadležnostima, pokrenuti demokratske mehanizme kako bi TK funkcionirao u skladu s Ustavom i Zakonom - poručili su iz KO SDP-a BiH Tuzla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.