PROMOCIJA

Jezero Bistarac kod Lukavca jedan je od bisera BiH

Ronilački tim „Amphibians – Sepet“ iz Sarajeva. Avaz

Piše: Al.B

30.7.2019

Ronilački tim „Amphibians – Sepet“ iz Sarajeva, u saradnji s Eko-grupom invalida iz Lukavca, organiziralo je posjetu studenata jezeru Bistarac kod Lukavca. Studenti iz Sarajeva i Tuzle imali su priliku da na ovom turističkom biseru Tuzlanskog kantona dožive prvi kontakt s ronjenjem. 

- Prije godinu smo imali strane studente, a ove godine su u ovoj mini školi ronjenja učestvovali naši studenti, njih petnaestak, koji su, zaista, bili zainteresirani. Uz pomoć Ronilačkog kluba, Eko-grupa invalida, na čelu sa Bilalom Šarićem, spustili smo ih pod vodu. Nakon ronjenja, reakcije su bile više nego pozitivne i ljudi se već raspituju za cijene ronilačke opreme, koju žele kupiti, koliko će im ona zauzeti prostora u kući i slične stvari – kazao nam je koordinator projekta Emir Hanić.

Ciljevi ovakvih aktivnosti su promocija kluba i ronjenja, ali i ljepota bh. jezera.

- Mnogi su pitali zašto ne more, ali mi želimo promovirati prirodne ljepote i jezera BiH, pogotovo jezera poput Bistarca, koje je veoma atraktivno i za kupanje, ali i za sve aktivnosti na vodi i pod vodom. Jezero je malo, ali čisto, uređeno, s infrastrukturom, restoranom. To je jedno izletište deset minuta od Lukavca i poznato je ljudima iz Tuzle i okolice, a mislim da Sarajlije i stanovnici drugih gradova vjerovatno nisu čuli za njega – ističe Hanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.