MOSTAR U sjedištu JP „Autoceste F BiH“

Potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše - Zenica sjever

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci

Fena

Nastavak izgradnje

Foto: Ilustracija


Potpisivanje Ugovora o izgradnji dionice Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak - Vraca, održat će se u četvrtak, 1. kolovoza u sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru u 11 sati.

Ugovor će potpisati Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor i uime izvođača radova Hamed Ramić, direktor Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo (BiH) te Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija FBiH u svojstvu svjedoka sa strane JP Autoceste FBiH i Munir Ramić u svojstvu svjedoka ispred Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Ponirak - Vraca je 59.408.825,00 eura bez uključenog PDV-a, a sredstva su osigurana putem Europske investicijske banke (EIB) u visini od 50 milijuna eura i bespovratnih sredstava od WBIF-a u visini od 19 miliona eura.

Trasa autoceste poddionica Ponirak- Vraca je dio dionice Poprikuše - Zenica sjever (Donja Gračanica) koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Vranduk - Ponirak i na jugu na poddionicu Tunel Zenica – Donja Gračanica.

Poddionica Ponirak - Vraca duga je 2,65 km, a najznačajniji objekat na poddionici je tunel Zenica dužine 2475 m lijeva cijev i 2420 m desna cijev.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci.

Potpisivanjem ovog ugovora u zeničkoj regiji bit će u izgradnji pet dionica za novih 20 kilometra moderne autoceste na Koridoru 5C, izvjestila je Press služba JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

NA VRH

Podijeli članak na