SVEČANOSTI

Pogledajte kako izgleda porodilište po svjetskim standardima

Osim Zlatka Kravića, direktora Opće bolnice, svečanom otvaranju prisustvovali su, između ostalih, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić

Piše: D. BAŠIĆ / Avaz.ba

9.8.2019

Renovirano porodilište Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ svečano je otvoreno danas.

Osim kompletne adaptacije prostora, nabavljena je moderna medicinska oprema, a kadar je prošao obuke i adekvatno je educiran.

Odsjek za akušerstvo i neonatologiju renoviran je prvi put otkako je sagrađena Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, nekadašnja Vojna bolnica.

Osim Zlatka Kravića, direktora Opće bolnice, svečanom otvaranju prisustvovali su, između ostalih, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je danas kazao da je uplaćeno još 30.000 KM za potrebe porodilišta, kao što je bilo obećano.

Nakon svečanog otvaranja, mediji i uposlenici obišli su renovirano porodilište.

Budućim mamama i novorođenčadi u ovoj zdravstvenoj ustanovi pružaju kvalitetniju i sigurniju usluga u skladu s evropskim standardima. Trudnice imaju i mogućnost izbora alternativnih metoda porođaja. Ispunjen je svjetski standard i protokol da se hitni carski rez može uraditi za manje od deset minuta.

Porodilište danas raspolaže sa 20 kreveta, a pacijenticama je na raspolaganju sedam dvokrevetnih soba s kupatilom, koje su također potpuno renovirane.

Sa svečanog otvorenja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.