SARAJEVO

Posljednje pripreme pred početak 25. SFF-a

Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a danas su postavljene i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici

SFF. SFF

Fena

10.8.2019

Ostalo je još samo šest dana do početka 25. Sarajevo Film Festivala (SFF), u toku su posljednje pripreme. 

Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a danas su postavljene i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. avgusta, svjetskom premijerom filma SIN bosanskohercegovačke rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena rediteljicom.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica za filmove ovogodišnjeg festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom na to da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježit će svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru. U konkurenciji za nagradu ''Srce Sarajeva'' su 53 filma, saopćeno je iz SFF Pressa.

Ulaznice se mogu kupiti online putem web-stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba) te u Glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva, 24), koji je otvoren od 10 od 19 sati, 11. i 12. avgusta od 12 do 16 sati, od 13. do 15. avgusta od 10 do 19 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16.–23. avgust), Glavni Box Office će biti otvoren od 08.30 do 22 sata.

Sarajevo Film Festivala bit će održan od 16. do 23. avgusta, pod pokroviteljstvom UNESCO-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.