VREMENSKA PROGNOZA

Vreline do srijede, nakon toga stiže promjena vremena

U poslijepodnevnim satima mogući pljuskovi

Piše: N. Čeremidžić

11.8.2019

Prvi dan Bajrama temperatura 40 stepeni - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Prvi dan Bajrama temperatura 40 stepeni - Avaz
+8

Ekstremno visoke temperature nisu zaobišle Bosnu i Hercegovinu, pa temperature mjerene proteklih nekoliko dana dosežu 40 stepeni.

Vreline će se zadržati i naredna dva dana, nakon toga, već u srijedu, temperatura će biti stepen niža, a u nekim dijelovima očekuje se i kiša.

U Hercegovini će se u srijedu, nakon sunčanog jutra, povećati oblačnosti. Kiša i pljuskovi će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera zemlje prema jugu i istoku do sredine dana. Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni bit će većinom između 15 i 19, a u Hercegovini od 20 do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni će biti uglavnom između 20 i 25, a u Hercegovini od 27 do 32 stepena.

U četvrtak će uglavnom prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne pretežno oblačno na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni oblačnije prije podne, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Slično vrijeme i za naredni vikend.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.