POLITIKA

Košarac: Šarović po zadatku širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu

Sporazum koji su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i nikakva dodatna tumačenja nisu potrebna niti moguća

Mirko Šarović i Staša Košarac. Avaz

Avaz.ba / Srna

12.8.2019

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija. 

Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS-u, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontroliraju stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njenih institucija. Ključni cilj jeste instaliranje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banjoj Luci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS-a - upozorio je Košarac.

On je naglasio i kako su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranja Vijeća ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

Šarović i drugi predstavnici opozicije čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje dejtonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki zvaničnici, traže da se Dodik direktno odredi prema daljnjem kretanju BiH u NATO, što se neće desiti dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti - poručio je Košarac.  

On je naglasio da je sporazum koji su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća. Također je dodao da Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njene institucije. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.