ODŽAK Bajram u porodici Selmira i Edine Fazlić

Trojke Sead, Admir i Enes ponos su džamije Azizije

Najstariji sin Ammar završio je hatmu, a tri mlađa dječaka, rođena u razmaku od desetak minuta, uče Kur’an

H. Čalić

Trojke Sead, Admir i Enes polaze u sedmi razred

Foto: Aavaz


Bajram se sa svom svojom ljepotom, miruhom i radošću obilježava i na području posavskog gradića Odžaka u krugu porodice, s komšijama i prijateljima drugih vjera i nacija. Tako je oduvijek bilo. Radost se dolaskom Kurban-bajrama uselila i u šestočlanu porodicu Selmira i Edine Fazlić.

Primjer drugima

Sin Ammar (17) treći je razred srednje škole i redovni polaznik vjerske pouke u džamiji Aziziji. Završio je hatmu, a njegovim putem pošla su i njegova tri brata - trojke Sead, Admir i Enes, rođeni 1. januara 2007. godine u razmaku od desetak minuta. U septembru polaze u sedmi razred osnovne škole. U mektepskoj nastavi, koju vodi Fahrudin ef. Mujanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Odžak, uče Kur’an, redvno su u džamiji i drugima služe za primjer.

Sve najbolje što imaju, a sve im je za pohvalu i primjer, četvorica mladih Fazlića ponijela su iz svoje kuće, od oca i majke, djeda i nene.

Život iznova

- Vratili smo se u spaljenu kuću i počeli život iznova. Bog nam je prije 17 godina dao sina Ammara, a onda su na svijet stigle trojke. Nije bilo lako odhraniti četvero djece, jer niko od nas, izuzev rahmetli oca, nije radio. Borili smo se, nikome kukali nismo, uzdali smo se u Boga i u svojih deset prstiju, a našu djecu smo usmjerili u džamiju. Danas smo ponosni na njih - kažu roditelji Selmir i Edina.

  • Efendija Fahrudin Mujanović pun riječi hvale za porodicu Fazlić

    Efendija Fahrudin Mujanović pun riječi hvale za porodicu Fazlić

    Foto: Avaz


Da ni u čemu ne oskudijevaju

Selmir je dobio posao u Vatrogasnom društvu, a Edina radi u jednoj privatnoj kompaniji.

Kad dođu kući, malo se odmore pa, onda, opet rade, Selmir kosi travu u dvorištima, uređuje ograde, a Edina pravi torte i kolače po narudžbama.

Hoće da imaju dodatnu zaradu, da imaju sredstva, da u školu najesen mogu spremiti četiri svoja sina i da im kuća ni u čemu ne oskudijeva.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na