NEZADOVOLJSTVA

Ogorčeni radnici "Zenicatransa" parkirali autobus ispred Gradske uprave

Piše: D. Pašalić

15.8.2019

Parkirani autobusi ispred Gradske uprave. D. Pašalić

Nesvakidašnji prizor parkiranog autobusa Javnog preduzeća "Zenicatrans" zabilježen je danas ispred sjedišta Gradske uprave (GU) Zenica, a nakon što su ogorčeni radnici ovog preduzeća odlučili na originalan način skrenuti pažnju na brojne nagomilane probleme s kojima se suočavaju. 

Hitan sastanak

Prema riječima Huse Sarvana, predsjednika Sindikata "Zenicatransa", zbog maćehinskog odnosa GU Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića prema preduzeću, a koje jedino u gradu nije riješeno, odlučili su parkirati autobus ispred sjedišta GU.

- Jutros smo imali hitan sastanak Izvršnog odbora Sindikata i donijeli odluku da se krene u, takoreći, tiho upozorenje i skretanje pažnje GU i gradonačelniku da se jednom riješi problem preduzeća. Tako da, odlučili smo parkirati autobus s natpisom "Ovo je prvi, ima još! Lijep pozdrav, radnici Zenicatransa" - kaže Sarvan.

Huso Sarvan, predsjednik Sindikata "Zenicatransa". D. Pašalić

Smatra da su gorući problemi "Zenicatransa" što Gradska uprava i gradonačelnik Kasumović ne rješavaju dugovanje preduzeća i reprogram, a da je rješenje više nego jednostavno.

- U kratkom roku se to može riješiti, ali nema volje. Više puta sam izlagao rješenja, ali nisam naišao na sluh nadležnih. Trenutno je sastanak u preduzeću, a dobio sam informaciju da su iz Gradske uprave voljni da se riješe naši problemi. Ali ranije smo dobivali ista obećanja, tako da ne vjerujemo više nikome – ističe on.

Napominje da će iz dana u dan dovlačiti po jedan autobus na parking ispred prostorija Gradske uprave.

Ugasiti vatru

- Istrajni smo u odluci da se zauvijek i već jednom ugasi vatra, a ne samo da se gasi jedan plamen - podvukao je Sarvan.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.