NA LICU MJESTA

Reporteri "Avaza" u ''Ajdinovićima'': Centar zatvoren, Uprava na vanrednom sastanku, 10 djece u bolnici, dvoje u teškom stanju

Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

22.8.2019

Nakon što je jutros na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano desetero djece sa simptomima trovanja, a koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, ekipa "Avaza" posjetila je ovaj centar.

Radnik na ulazu nam tvrdi da su danas, a zbog slučaja koji im se dogodio, zatvoreni, iako je moguće vidjeti nekolicinu ljudi unutar samog centra. Kapija glavnog ulaza također je otvorena.

Centar je zatvoren. Nema nikoga. Ima još nekoliko gostiju koji trebaju izaći i to je to. Ne radimo - rekao je on. 

Ispred hotela za goste "Ajdinovići" prisutni su policijsko vozilo te službeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

SRC "Ajdinovići". D. Pašalić

Pokušali smo razgovarati i s ljudima iz Uprave Centra, međutim, tvrdi da su svi oni na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se dogodilo.

Kontaktirao je i Amera Čulova, direktora prodaje i marketinga SRC-a “Ajdinovići”, međutim, on je, također, na sastanku i nije u prilici da nam da bilo kakvu izjavu.

Ispred Centra smo zatekli nekoliko gostiju, a koji nisu bili raspoloženi javno govoriti o onome što se jutros događalo. Svi oni zbunjeno su odgovarali na naše upite.

- Mi smo tu, ali ništa ne znamo. Nismo ništa vidjeli. Nama je lijepo - komentirali su gosti koje smo zatekli ispred glavnog ulaza.

Podsjetimo, oglasili su se i iz Klinike za infektivne bolesti KUCS-a, kazavši da je u ovoj ustanovi hospitalizirano desetero djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

- Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara - saopćeno je iz KCUS-a.

Još se ne zna uzrok trovanja djece, međutim, sumnja se na salmonelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.