MOSTAR

Najbolji svjetski skakači danas na Starom mostu

Sl. M. / Avaz.ba

24.8.2019

Danas spektakl u Mostaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Danas u 13 sati počinje veliko finale Red Bull Cliff Diving takmičenja na Starom mostu, na kojem će petu godinu uzastopno snage odmjeriti najbolji svjetski skakači i skakačice u vodu.

Sve je spremno za još jedan cliff diving spektakl u gradu na Neretvi, na šestoj, pretposljednjoj stanici sezone 2019. U Mostaru bi vrlo lako mogle pasti i odluke o titulama, ali ono što je izvjesno jeste da gledaoce očekuju uzbudljivo takmičenje i atraktivni skokovi koji izazivaju oduševljenje i nevjericu.

Jučer su održane prve dvije serije takmičarskih skokova, nakon kojih vodeće pozicije zauzimaju Australka Rinan Ifland (Rhiannan Iffland) u ženskoj i Meksikanac Džonatan Paradez (Jonathan Paredes) u konkurenciji muškaraca.

Ifland je opravdala epitet favorita i najavila da bi konačno mogla do pobjede na Starom mostu, što je jedno od rijetkih postignuća koja nedostaju trostrukoj šampionki i najuspješnijoj takmičarki u historiji prvenstva. Drugo i treće mjesto trenutno zauzimaju Đenoviv Bredli (Genevieve Bradley) iz SAD i Džesika Makoli (Jessica Macaulay) iz Velike Britanije.

Kod muškaraca vodi Paredez, koji se nada reprizi takmičenja 2015. kada je na Starom mostu upisao svoju prvu pobjedu. U stopu ga slijedi Rumun Konstantin Popovići (Constantin Popovici), na kojem višemjesečna pauza zbog povrede nije ostavila traga te je pokazao da njegovi sjajni rezultati s početka sezone nisu slučajni. Treći je Endi Džons (SAD), dok je glavni favorit Britanac Džeri Hant (Gary Hunt) trenutno na nezavidnoj desetoj poziciji.

Plato ispod Starog mosta jučer je bio odlično popunjen, ali prava navala očekuje se danas. Stoga se gledaocima savjetuje raniji dolazak, kako bi zauzeli što bolje pozicije za praćenje takmičenja.

Stari most će u periodu od 12:30 do 15:30 bit će zatvoren za prelazak. Ulaz na takmičenje je slobodan, a gostima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.