DOJAVA ČITALACA Gužve u oba smjera

Kilometarske kolone na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška

Na ostalim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta

Sl. M. / Avaz.ba
25.08.2019 10:55

Kilometarske kolone na granicama

Foto: Čitalac

Pojačana je frekvencija vozila na graničnom prijelazu Doljani u oba smjera, na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška duge su kolone na izlazu iz naše zemlje, javljaju čitaoci "Avaza". 

Na ostalim graničnim prelazima, kako je saopćeno iz BIHAMK-a pojačana je frekvencija vozila, a zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. 

Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-4 Jelah - Teslić, u mjestu Kalošević, saobraća se usporeno jednom trakom.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 2 do 03:30 sati i od 4 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. 

Na zaobilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sanacija rasvjete izvodi se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic - Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Komentari

NA VRH