VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme do petka: U Bosni oblačno, u Hercegovini sunčano

Prema kraju sedmice, temperatura će opadati

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Arhiv

N. Če. / Avaz.ba

27.8.2019

U Bosni danas umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. U Hercegovini pretežno sučano. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme.Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. Poslijepodne, moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

U srijedu, 28. avgusta, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može uvjetovat kišu ili kratkotrajini pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Slično vrijeme i u četvrtak, 29. avgusta, sunčano  uz malu do umjerenu oblačnsot. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalni pljusak . Jutarnja temperatura od 15 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U petak, 30. avgusta, u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.