VREMENSKA PROGNOZA

Svakog dana do 3. septembra smjenjivat će se kiša i sunce

Promjenljivo u prvoj polovini devetog mjeseca

Promjenljivo vrijeme. Avaz

Piše: D. B. - Fu. M.

28.8.2019

Skoro svakog dana do 3. septembra u našoj zemlji smjenjivat će se kiša i sunce, kazao je za “Avaz” mladi sarajevski meteorolog Nedim Sladić, ističući da ljetu još nije kraj te da dnevne temperature neće biti ispod 30 stepeni.    

- Ljeto se zadržava sve do početka septembra. Možda ne po vremenskim prilikama, ali po temperaturama svakako, jer će biti oko 30 stepeni. Sve do utorka pratit će nas mogućnost lokalnih pljuskova, kiše, jače grmljavine, naročito u drugom dijelu dana - kazao je Sladić.

Zoran Zadro, mostarski meteorolog, navodi da će, uz jak razvoj oblaka, kiše, pljuskova i grmljavine ponajprije biti u našoj zemlji, ali i u većem dijelu Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

- Cijelu našu regiju treba upozoriti da bi pri ovakvim uvjetima moglo biti izraženijeg olujnog nevremena. Ukoliko prognoze ostanu postojane, prva polovina i sredina septembra mogle bi biti promjenljive, uz čestu, nerijetko i obilnu kišu, osobito na Jadranu, obalnim dijelovima Crne Gore i u Hercegovini - ističe Zadro.

Prema njegovim riječima, prva polovina septembra bit će promjenljiva, nerijetko uz obilnu kišu, posebno na Jadranu i Hercegovini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.