STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta

Pripremite se za gužve: Kraj radne sedmice i početak vikenda, pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca

Obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja

Sl. M. / Avaz.ba

Stanje na putevima

Foto: Avaz


Kraj radne sedmice i početak vikenda uvijek donosi gužve i pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca u BiH. 

Iz BIHAMK-a savjetuju sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozači teretnih vozila, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, trebali bi nakratko da se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica u toku su radovi na mostu kod restorana "Bagrem", kao i u noćnim satima radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Jelašje. Na oba lokaliteta saobraća se usporeno, jednom trakom.

Naizmjenično - jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, kao i radovi u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 3 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na