AKTUELNOSTI Saopćeno iz BIHAMK-a

Stanje na cestama: Magla smanjuje vidljivost, u Vranduku se saobraća jednom trakom

E. Ma. / Avaz.ba
01.09.2019 07:10

Oprezno vozite

Foto: Ilustracija

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega savjetujemo pojačan oprez, saopćeno je iz BIHAMK-a

- Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Save, Drine i Lašve. Vozače na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu - saopćeno je.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 2 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tokom dana izvode se radovi na mostu kod restorana „Bagrem“. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje i M-5 Lanište-Ključ.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari

NA VRH