STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, oprez zbog odrona i smanjene vidljivosti zbog magle

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, navodi se na stranici BIHAMK-a

N. Aj.

Jutarnja magla smanjuje vidljivost

Foto: Ilustracija


Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, saopćeno je iz BIHAMK-a ovog jutra.

Skreću pažnju vozačima i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima, od 23 do 4.30 sati, saobraćaj u tunelu obustavljen - navodi se na stranici BIHAMK-a.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

- Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta - naglašeno je iz BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na