STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Vozite oprezno: Kolovoz je mjestimično vlažan, obratite pažnju na sitnije odrone zemlje ili kamenja

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Tromeđa - Zvirovići

Sl. M. / Avaz.ba

Smanjena vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Foto: Arhiv


Zbog jutarnje magle smanjena je vidljivost na dionicama u kotlinama i dolinama rijeka. Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic - Jablanica, M-18 Olovo - Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jajce - Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

NA VRH

Podijeli članak na