KONFERENCIJE

Kahriman: Idemo ka izgradnji velike "BH Telecom" platforme

Kahriman: Idemo dalje. Agencije

Avaz.ba

5.9.2019

Državna kompanije "BH Telecom" finalizira projekat na izgradnji najveće domaće platforme za izgradnju audio-vizuelnih sadržaja kojom će znatno obogatili njihovu ponudu, rekao je danas Sedin Kahriman, v.d. generani direktora, ove kompanije na prvoj Poslovno-tehnološkoj konferenciji "Sarajevo TechLab", povodom  5. septembra, Dana kompanije "BH Telecoma"

Cilj konferencije je razmjena mišljenja i iskustava sa poslovnim partnerima i velikim korisnicima na temu digitalne transformacije, kao i prezentacija konkretnih biznis rješenja za lakše poslovanje u digitalnom svijetu.

Kahriman  je kazao da je ovo jvrlo značajna godina za "BH Telecom" u kojoj je završena 4G mreža i najavljena 5G mreža za koju je ova kompanija već spremna. U narednih mjesec dana najavio je predstavljanje novih usluga nove kompanije koja je osnovana sa partnerima.

Najavio je za 1. decembar objavu javnog poziva koji je prvi korak za izgradu prve start-up platforme čije funkcionisanje se očekuje 2020. godine.

Elvedin Kanafija, v.d. izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja, BH Telecom d.d. Sarajevo govoreći o digitalnim transformacijama je rekao kako BH Telecom pravi sistem koji obuhvata javni sektor, obrazovanje, distributere, privatne kompanije...

- Mi dajemo znanje i iskustva, mi smo brend kojem se vjeruje, a korisnicima nudimo i korisničku podršku 24/7", kazao je Kanafija, te naveo kako su svoju ponudu je formirali u skladu sa poslovnim segmentima.

Naveo je kako je na osnovu potreba i zahtjeva BH Telecom sa svojim partnerima kreirao razne usluge, a kao jednu od njih je naveo i “ pametni dom” koja je predstavljena prošlog mjeseca.

Dodao je i da  "BH Telecom" širi svoje poglede i ne zadržava se na tradicionalnim sistemima. Potcrtao je kako je ova kompanija spremna na sve vidove saradnje, te ponuditi i usluge u digitalnom marketingu.

Najavio je uskoro i ponudu Smart city-ja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.