SARAJEVO

Džaferović razgovarao s ambasadorom Vilijamsonom o Brčko distriktu BiH

Poželjevši Vilijamsonu uspješan rad, Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta BiH za Bosnu i Hercegovinu

Sa današnjeg sastanka. Predsjedništvo BiH

Fena

5.9.2019

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas s predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog ambasadorom Džonom Klintom Vilijamsonom (John Clint Williamson). 

Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko distrikt BiH Majkl Skanlan (Michael Scanlan), razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini.

Poželjevši Vilijamsonu uspješan rad, Džaferović je naglasio važnost Brčko distrikta BiH za Bosnu i Hercegovinu.

Istakao je značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko distrikta BiH u skladu s Arbitražnom odlukom, te izrazio čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko distrikt BiH i naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcionira.

Ambasador Vilijamson je zahvalio Džaferoviću za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta.

- Strukture u Brčko distriktu BiH su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije - naglasio je.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika savjetnik Dragoljub Reljić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.