STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

Vozači, oprez: Prilagodite brzinu, smanjena je vidljivost u dolinama rijeka Save, Drine i Lašve

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići

Sl. M. / Avaz.ba

Smanjena vidljivost u kotlinama

Foto: Arhiv


Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega se savjetuje pojačan oprez, posebno u dolinama rijeka Save, Drine i Lašve. 

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac -Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic - Jablanica, M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jajce - Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko - Gunja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na