BIHAMK

Vozači, pogledajte koje su saobraćajnice blokirane

Zbog radova je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići

U toku radovi na više lokacija. Arhiv

Piše: S. M.

9.9.2019

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila), saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 2 do 03:30 sati i od 4 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona Tijesno (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15. 9. 2019. godine, od 11 do 11:45 sati saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka - Čađavica - Mrkonjić-Grad.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog radova na asfaltiranju danas od 8 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R- 443 Kiseljak-Kreševo. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kreševo - Lepenica - Kiseljak.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići.

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježimo na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.