SJEĆANJE

Mirna šetnja za žrtve genocida Srebrenice u Mostaru

Početak šetnje iz ulice Braće Fejića. Avaz

S. K.

9.9.2019

Muzej žrtava rata i genocida 1992.-1995. u Mostaru, zajedno s majkama Srebrenice, u srijedu, 11. septembra, na platou ispred Muzeja organizira mirno okupljanje i šetnju u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Svakog 11. u mjesecu majke Srebrenice se okupljaju u Tuzli i na ovaj način već godinama traže istinu o počinjenim zločinima i sudbinama njihovih najmilijih i kažnjavanje zločinaca.

Ovog mjeseca majke Srebrenice su nam ukazale povjerenje i odazvale se inicijativi Muzeja genocida, koji djeluje u Sarajevu i Mostaru, da se mirna šetnja prvi put održi u nekom drugom gradu, a da se ubuduće takva praksa i nastavi da bi borba za istinom i pravdom majki Srebrenice bila vidljiva i podržana tokom cijele godine u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Ovoga puta protestna šetnja će se održati u Mostaru, a majke Srebrenice dobiti priliku da se vezenim jastučićima, peškirićima i fotografijama, zajedno s građanima Mostara, prisjete žrtava genocida.

Početak šetnje je iz ulice Braće Fejića prema Šehitlucima u 13:45 sati.

Osim organizatora i domaćina Muzeja žrtava rata i genocida, šetnju će podržati i mnoge obrazovne institucije te organizacije i udruženja iz Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.