LIČNOST DANA

Dr. Nabil Naser: Stručnjak svjetskog glasa

Među više od 30.000 ljekara delegata koji su prisustvovali ovom kongresu, ovaj bh. kardiolog bio je među pet koji su predstavljali smjernice

Dr. Naser: Univerzitetski profesor. Avaz

Piše: S. M.

10.9.2019

U Parizu je prije nekoliko dana održan Evropski kongres kardiologa zajedno sa Svjetskim kardiološkim kongresom. Jedan od recenzenata radova Svjetskog kongresa bio je i ugledni bh. kardiolog i predsjednik Skupštine Udruženja kardiologa BiH Nabil Naser

Dr. Naser objavio je smjernice za dijabetes, pre-dijabetes i kardiovaskularna oboljenja. Osim ovih, na kongresu su objavljene još četiri smjernice, i to za liječenje dislipidemije, akutne embolije pluća, hroničnog koronarnog sindroma te tretmana supraventrikularne tahikardije.

Dakle, među više od 30.000 ljekara delegata koji su prisustvovali ovom kongresu, ovaj bh. kardiolog bio je među pet koji su predstavljali smjernice.

Tako je i ovaj pariški kongres bio prilika da se dokaže kako naša zemlja ima stručnjake svjetske kvalitete, koji mnogo znače i u međunarodnim krugovima.

Istina, mnogi stručnjaci u BiH nemaju najbolje uvjete za rad, kakve bi mogli imati bilo gdje u svijetu da se odluče otići. Hvala Bogu pa su ljekari poput Nasera odlučili ostati u BiH, i staviti se na raspolaganje svom narodu. To, svkako, treba znati cijeniti i država, odnosno nadležne institucije pa Naseru i njegovim kolegama osigurati sve neophodne uvjete da daju sve od sebe te da svoje obimno znanje prenesu i na mlađe.

Dr. Nabil Naser rođen je 1963. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je do magistrirao i doktorirao. Univerzitetski je profesor. Godinama je bio internista specijalista kardiolog u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a trenutno je u privatnoj praksi. Nosilac najvišeg priznanja Evropskog udruženja kardiologa - F.E.S.C. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.