SUSRETI Član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije

Dodik i Vučić posjetili rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu

Dodik i Vučić prisustvovat će večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških općina

Avaz.ba / Srna
13.09.2019 18:17

Vučić i Dodik u Bosanskom Grahovu

Foto: Srna

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetili su danas rodnu kuću Gavrila Principa u Bosanskom Grahovu. Vučić, koji se tokom posjete kući Gavrila Principa upisao u knjigu sjećanja, naveo je da će Srbija uvijek pomagati narodu Bosanskog Grahova i ovog kraja. 

Uvjeren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko djelo Gavrila Principa - napisao je Vučić. 

Sa Dodikom i Vučićem su i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, te potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić.

Dodik i Vučić prisustvovat će večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom "Krajino moja" u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških općina.

Svečanoj akademiji prisustvovat će i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije u 17 i 30 časova posjetili su Vrtić "Majka hrabrost", a u ovim trenucima u toku je sastanka u Radničkom domu s načelnicima općina Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Bosanski Petrovac, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Komentari

NA VRH