MOSTAR

Razoružani navijači Zrinjskog: Pronađene palice

Nakon što se utvrde sve sigurnosne mjere, bit će poznato hoće li navijači moći otići na utakmicu, kazao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić

Navijači vraćeni u Mostar. Čitalac

Piše: I. K. / Avaz.ba

18.9.2019

Mostarska policija jutros je imala pune ruke posla. Naime, oko 70 pripadnika navijačke grupe "Ultrasi" jutros je razoružano u blizini Mostara. 

Riječ je o navijačima koji podržavaju Nogometni klub Zrinjski

Oni su rano jutros krenuli na gostujuću utakmicu u Gradačac, gdje njihov klub, u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, igra protiv Zvijezde. 

Iz MUP-a HNK za "Avaz" je istaknuto da se radi o preventivnim mjerama kada je riječ o sprečavanju mogućih sukoba između navijača Veleža i Zrinjskog. 

- Nakon što se utvrde sve sigurnosne mjere, bit će poznato hoće li navijači moći otići na utakmicu - kazao je portparol MUP-a HNK Ljudevit Marić. 

Prema svemu sudeći, "Ultrasi" su se spremali za moguće sukobe na putu prema Gradačcu, u slučaju sretanja s drugim navijačkim grupama. 

Prilikom pretresa pronađene su palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

U prilog tome ide i činjenica da navijači rivalskog Veleža danas putuju na gostovanje u Gračanicu, koja se nalazi 40 kilometara od Gradačca. 

U Hercegovinu danas putuju "Horde zla", dok navijači Željezničara putuju u Derventu. Navijačka grupa banjalučkog Borca "Lešinari" ide u Orašje.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.