MOSTAR Mirno okupljanje zakazano za ponedjeljak

Novi građanski protest ispred deponija na Uborku

Imaju zajednički cilj

Fena
19.09.2019 17:26

S ranijih protesta na deponiji Uborak

Foto: M. Smajkić

Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" najavila je novo protestno okupljanje u ponedjeljak, 23. septembra, ispred JP Deponija u Mostaru, s početkom u 18:30 sati. 

Prije samog mirnog okupljanja građana bit će održana i protestna vožnja, a iz navedene Inicijative naglašavaju kako ih isključivo zanima problematika oko odlagališta otpada na lokalitetu Uborak.

- Grupa građana različitih i nacionalnih i političkih i drugih opredjeljenja od početka je ujedinjena u časnim namjerama i imaju zajednički cilj. Dokumentirali smo i javnosti obznanili brojne nepravilnosti u radu, u odlaganju otpada i slično, te smo javnost konstantno upoznavali s novim dokazima i argumentima. Odbacujemo bilo kakve pokušaje spinovanja i povezivanja s bilo kim - stoji u saopćenju građanske inicijative "Jer nas se tiče".

Podsjećaju, također, kako je Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo zahtjev za produženje okolišne dozvole.

- Cilj okupljanja je upravo skrenuti pažnju na tu činjenicu i na brojne druge argumente. Pogotovo želimo pozvati nadležne institucije da se pridržavaju potpisanog sporazuma, i ono najvažnije, skoro iznalaženje nove lokacije za deponiju - dodaje se u saopćenju.

Komentari

NA VRH