REAKCIJE Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Špirić: Neformiranjem vlasti prizivaju Dejton dva

Opasni nacrti novog uređenja BiH

Srna
24.09.2019 10:53

Nikola Špirić

Foto: Avaz

Svakim danom je jasnije što se ovoliko čeka na formiranje vlasti u BiH, ali nije jasno do kada će trajati "ova sramota u režiji bošnjačkih stranaka", rekao je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

- Sve je jasnije da se čeka neki Dejton dva, neko novo ustavno uređenje po viziji SDA i njene nedavne deklaracije. Sada i SDP najavljuje da će izaći s novim prijedlogom Ustava BiH, a vraćaju nam "aprilski paket" koji su federalne stranke i oborile. Zaboravljaju da ni aprili nisu što su nekad bili. Pitanje je samo kako misle provesti u djelo svoje unitarne ciljeve bez glasova Srba - istakao je Špirić.

On smatra da scenarij koji pravi "političko Sarajevo" odbijanjem formiranja vlasti želi dovesti do toga da međunarodni faktor ocijeni kako je BiH s ovakvim ustavnim uređenjem neodrživa i neprihvatljiva u procesu evropskih integracija.

- Još su opasniji za BiH nacrti novog uređenja koji se prave u ambasadama uz svesrdnu pomoć ovih koji sada sjede u Vijeću ministara i Republika Srpska im nije ni nakraj pameti - zaključio je Špirić. 

Komentari

NA VRH