HUMANOST

Mak Hasić čeka otpusno pismo i kreće kući za Sarajevo

U martu prošle godine dijagnosticirana mu rijetka vrsta raka Burkittov limfom

Mak Hasić pobijedio tešku bolest. Facebook

Z. KARIĆ

26.9.2019

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u martu prošle godine dijagnosticirana rijetka vrsta raka Burkittov limfom, su uredni, kao i snimak pluća. Ovo je potvrdila i Makova majka na svom Facebooku. 

- Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, jučer su nam saopćili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju – napisala je Makova majka.

Dodala je i kako će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

- Bit će potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije, pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo – piše u postu.

Dječaku je krajem marta dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik ne-Hodgkinovog limfoma pod nazivom Burkittov limfom u četvrtom stadiju. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.