SARAJEVO

Zgrada institucija BiH osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce"

U sklopu kampanje "Zlatni septembar/Gold september" koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

27.9.2019

Zgrada institucija BiH. M. Tabaković

Zgrada institucija BiH u Sarajevu večeras je osvijetljena u obliku "Zlatne vrpce" s ciljem podrške djeci oboljeloj i izliječenoj od raka i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane koji su umrli od ove opake bolesti.

Aktivnost realizuje Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona "PIPOL" uz pomoć i podršku Službe za zajedničke poslove instItucija BiH u sklopu kampanje "Zlatni septembar/Gold september" koja ima za cilj podizanje svijesti o pojavi malignih oboljenja u dječijem dobu.

Zlatna vrpca je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu. Udruženje PIPOL je i ove godine, 20. septembra na Trgu slobode u Tuzli, na jedinstven način, treću godinu za redom, oblikovalo "živu zlatnu ljudsku vrpcu" s ciljem pružanja podrške djeci oboljeloj od raka, divljenja prema djeci i mladima koji su pobijedili rak, i u znak sjećanja na prerano preminule mališane.

Udruženje PIPOL i na ovoj način želi iskazati solidarnost i pružiti podršku djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, kao i porodicama prerano preminulih mališana širom BiH, jer je rak univerzalna bol koja ne poznaje spol, godine, granice, vjeru, naciju...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.