REAKCIJE

Obuća: Radeljaš neće biti imenovan za direktora Direkcije za ceste

Nikad nije bilo priče o tom imenu niti o Direkciji za ceste

Obuća i Radeljaš. Avaz

Piše: Al. B. / Avaz.ba

3.10.2019

Esed Radeljaš ne može biti imenovan na poziciju direktora Direkcije za ceste BPK Goražde, definitivan je stav Vlade BPK i stranaka koje čine aktuelnu većinu u ovom kantonu. 

Ovo je u izjavi za „Avaz“ potvrdila premijerka BPK Goražde Aida Obuća, navodeći da se ime bivšeg poslanika u Skupštini KS i ministra privrede BPK koji je osuđen za korupciju, na sjednicama Kantonalne vlade nikad nije ni spominjalo.  

- Nikad nije bilo priče o tom imenu niti o Direkciji za ceste. Vlada nije dobila takav prijedlog, a ni ministar za privredu, kojeg sam lično kontaktirala. Zakon o državnoj službi poznaje mogućnost imenovanja direktora na mandatni period, ali on propisuje i ko provodi konkursnu proceduru. O tom imenu mi, dakle, nismo raspravljali, ali generalno stav svih ministara u vladi i koalicionih partnera je da se na bilo koju poziciju mora imenovati kompetentna osoba, koja u potpunosti ispunjava uslove u skladu sa zakonom – dodaje Obuća.

Radeljaševo ime pojavilo se na dokumentu iz A-SDA, kojoj prema koalicionom dogovoru pripada pozicija direktora Direkcije za ceste. Iako je Radeljaš demantirao da će biti direktor, zvanično je bio prijedlog Kadrovske komisije. 

Kako saznajemo, Predsjedništvo i Kadrovska komisija A-SDA već su odbacili mogućnost da Radeljaš bude predložen. Iz goraždanskog ogranka A-SDA kažu da se "radilo o radnom materijalu, internom dokumentu, u čijem zaglavlju nije ni navedena adresa na koju bi on eventualno trebao biti dostavljen". 

Prijedlozi kandidata za ovu poziciju, a ima ih navodno šest, trebali bi biti razmatrani na narednoj sjednici Kantonalnog odbora A-SDA Goražde.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.