AKTUELNO

Stanje na cestama: Mjestimično vlažan i klizav kolovoz

Savjetuje se opreznija vožnja

Savjetuje se vožnja prilagođena uvjetima na putevima. Ilustracija

Avaz.ba

11.10.2019

Zbog kiše koja je padala tokom noći upozorava se na mjestimično vlažan i klizav kolovoz. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavljan od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi - Sarajevo zapad - Lepenica, kao i magistralne puteve M-18 Olovo -Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković, M-5 Lanište - Ključ i M-5 Jezero - Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).  Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.