NA LICU MJESTA Najbolji bh. atletičar krunisao ljubav

Amel Tuka se šerijatski vjenčao s izabranicom Aminom

Mladenci su se najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici

D. Pašalić / Avaz.ba
12.10.2019 17:07

Amel Tuka i njegova izabranica Amina Pivić: Šerijatski krunisali ljubav

Foto: Avaz.ba

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka krunisao je danas dugogodišnju ljubav i vezu sa svojom prelijepom izabranicom Aminom Pivić.

Mladenci su se najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici, gdje je Tuka i završio školu hifza kod hafiza Safeta ef. Husejnovića, koji je i imao tu čast da mladence proglasi mužem i ženom. Okićeni atraktivni automobil, na kojem su bila ispisana imena mladenaca, plijenio je pažnju brojnih Zeničana, ali i gostiju iz drugih gradova koji su danas u Zenici zbog večerašnjeg susreta ''Zmajeva'' na Bilinom polju. 

Nakon šerijatskog vjenčanja, proslava će biti nastavljena večeras u jednom zeničkom hotelu, gdje će doći i matičar da bi se obavilo i općinsko vjenčanje.

Kako saznajemo, Tuka i njegova izabranica Amina, inače kćerka poznate zeničke advokatice, odlučili su da im na vjenčanju pjeva poznati pjevač Mirza Selimović. Inače, lijepa Zeničanka i naš proslavljeni sportista već četiri godine su u vezi. 

Amel i Amina upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog uspjeha. Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje. Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsku večer. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati. 

Kako saznajemo, na veličanstveno vjenčanje pozvano je oko 200 ljudi. 

Komentari

NA VRH