SARAJEVO

’Avaz’ se uvijek borio za društvo jednakih šansi

Tradicionalno, na svečanosti su uručena i priznanja najboljima

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

19.10.2019

Sa sinoćnje svečanosti u hotelu "Radon Plaza" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Povodom 24. godišnjice „Dnevnog avaza“, tradicionalna svečanost upriličena je sinoć u hotelu „Radon Plaza“ u Sarajevu, a prisustvovali su joj uposlenici najtiražnijeg i najutjecajnijeg medija u Bosni i Hercegovini.


Provjerene vijesti

„Avaz“ je jedan od najjačih bh. brendova i neprikosnoveni lider na medijskoj sceni naše zemlje. 

Glavni i odgovorni urednik Kenan Kešmer istakao je da se „Avaz“ od prvog dana borio za društvo jednakih šansi.

- I danas je na tom putu. Na putu borbe za običnog čovjeka, za društvo u kojem će svi imati jednaku šansu. Kroz ove 24 godine to nije bilo lako i borbu još nismo dobili. Ali nastavljamo. Od klasičnog printanog medija „Avaz“ se uspio i transformirati pa je danas koliko po novini poznat i po svom web-izdanju. Obje platforme prepoznatljive su po kvalitentnoj, brzoj, provjerenoj informaciji. I ne samo u BiH. Nametnule su se i regionalno kao pouzdan izvor informacija. Sve je to osmislio, omogućio i pokrenuo čovjek koji je večeras tu s nama Fahrudin Radončić. Imao je viziju, cilj da od ''Avaza'' napravi najveći medijski sistem u BiH. U tome je uspio - rekao je Kešmer.


Nagrade najboljima

Tradicionalno, na svečanosti su uručena i priznanja najboljima.  

Urednikom godine proglašena je Elvira Nišić. Nagradu za novinara godine dobila je Borka Cerić, novinarka Crne hronike, dok je novinarka Unutrašnjopolitičke rubrike Denaida Bašić proglašena najboljim mladim novinarom. Meliha Smajkić iz Mostara dobila je priznanje za najboljeg dopisnika godine, a specijalno priznanje ove godine pripalo je Mladenu Dakiću, dugogodišnjem uredniku.

Posebna priznanja

Dodijeljena su i priznanja za 20, 15 i 10 godina rada u „Avazu“. Priznanja su dobili Borka Cerić, Mirela Kukan, Senad Šošić, Haso Mandal, Sejfudin Smajić, Melika Bajramović, Emir Behlulović, Adis Šabeta, Senad Alić, Haris Škopo i Samir Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.