KRIZA Migrant spašen ispod vozila

Zakačen za autobus putovao od Sarajeva do Višegrada!?

Nesretnog Sirijca preuzeli pripadnici MUP-a RS, a potom Granične policije BiH

Al. B. / Avaz.ba

U izvlačenju iznemoglog mladića pomogao je Višegrađanin Zoran Maksimović

Foto: A. Bajramović


Migrant koji se nadao da će autobusom slovenskih registarskih oznaka, kao slijepi putnik, stići do Slovenije i Evropske unije, neugodno se iznenadio nakon što je otkriven u Višegradu

Zakačenog ispod autobusa primijetili su ga vozač i radnici obližnjeg parkinga, a u izvlačenju iznemoglog mladića pomogao je Višegrađanin Zoran Maksimović.

- Izašao je s lijeve strane autobusa i kažu da se sve vrijeme držao za diferencijal tako da mu je glava, praktično, bila blizu motora i bio je sav čađav. Kaže da se zove Sadik i da dolazi iz Alepa u Siriji, da je prošao Tursku i Srbiju, stigao i do Bihaća, ali da nije mogao dalje pa se vratio u Sarajevo. Satima je visio zakačen za autobus. Radi se o nekom turističkom autobusu  na koji se on zakačio negdje kod hotela "Saraj". Naravno, šta uraditi kad vidite nesretnog čovjeka nego pružiti mu pomoć da dođe sebi, jer je stvarno bio u katastrofalnom stanju. Želim mu više sreće drugi put kad je u pitanju njegov odlazak u EU – kazao nam je Maksimović.

Dodaje da su nesretnog Sirijca preuzeli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a potom Granične policije BiH.

Više o temi Višegrad

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na