BRISEL Ministrica odbrane predvodi delegaciju BiH

Zasjeda najviše političko tijelo Alijanse: Pendeš na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a

Skup ministara odbrane zemalja članica NATO i partnerskih zemalja čiji su pripadnici angažirani u misiji „Odlučna podrška“ u Afganistanu

Fena
25.10.2019 07:23

Marina Pendeš

Foto: Fena

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš prisustvovat će danas u Briselu na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC- North Atlantic Council).

Sastanku, koji će biti održan u Glavnom štabu NATO-a u Briselu, prisustvovat će ministri odbrane zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja čiji su pripadnici angažirani u misiji „Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Pored Pendeš, u delegaciji MOBiH su i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, kao i predstavnici Vojnog dijela Misije BiH pri NATO u Briselu koje predvodi šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Jasmin Čajić.

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

Komentari

NA VRH