REAKCIJE

Haris Pašović: Gladne i promrznute migrante progone merhametli Bosanci

U Unsko-sanskom kantonu se ponašaju kao da se izbjeglički problem njih ne tiče i brutalno se odnose prema hiljadama unesrećenih ljudi, dok ih ostatak BiH ignorira

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

25.10.2019

Reditelj Haris Pašović jedna je od onih javnih ličnosti koje otvoreno iznose svoje mišljenje. Tako se često na društvenim mrežama oglašava po pitanjima aktualnih tema.

Jedna od njih posljednjih mjeseci i više svakako je život migranata u BiH, kojih je svakog dana sve više i više.

Pašović je na Facebooku napisao kratak, ali jasan status, koji prenosimo u cijelosti.

- Mi se s pravom bunimo kada nestane vode na nekoliko sati u Sarajevu ili ako ne radi grijanje. Ovi ljudi su gladni, promrzli, bez vode i sanitarija, progonjeni od merhametli Bosanaca, a neki od njih su "smješteni" u minskim poljima. Bosanci i Hercegovci su bili ljudski primljeni u većini evropskih zemalja, u SAD, Kanadi i Australiji. Stanovnici grčkih ostrva ljudski zbrinjavaju izbjeglice, a Grčka, unatoč svojim velikim problemima, čini sve da pomogne ovim unesrećenim ljudima. Gradonačelnik Palerma (Sicilija) Leoluka Orlando (Leoluca) suprostavio se lošim zakonima protiv izbjeglica u Italiji i sukobio se s centralnom vladom u Rimu da bi pomogao izbjeglicama. Sada se ti italijanski zakoni mijenjaju. U Unsko-sanskom kantonu se ponašaju kao da se izbjeglički problem njih ne tiče i brutalno se odnose prema hiljadama unesrećenih ljudi, dok ostatak BiH ignorira i izbjeglice i probleme Unsko-sanskog kantona. Jezivo. Užasno - napisao je bh. reditelj.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.