MANIFESTACIJE

Otvoren 18. međunarodni sajam privrede ''Brčko 2019''

Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj privrednika koji održavaju u životu ovo društvo, rekao Milić

Učestvuje više od stotinu izlagača. Avaz

Fena

7.11.2019

U organizaciji Privredne komore Distrikta Brčko Bosne i Hercegovine i pod pokroviteljstvom Vlade Distrikta Brčko BiH, danas je u bivšem tržnom centru "Tropic" u Brčkom svečano otvoren 18. međunarodni sajam privrede „Brčko 2019“, na kojem učestvuje više od stotinu izlagača iz različitih privrednih grana.

Na otvaranju je bio i gradonačelnik Distrikta Brčko BiH Siniša Milić, koji je istaknuo važnost ovog događaja za Distrikt i privredu.

- Zadovoljstvo je vidjeti na jednom mjestu veliki broj privrednika koji održavaju u životu ovo društvo. Naš je cilj da ovo ne bude samo mjesto gdje bi se vidjela ponuda iz privrede Distrikta Brčko BiH i okruženja, već i mjesto gdje će se razgovarati o načinima unapređenja poslovnog ambijenta - kazao je Milić.

Najavio je kako će se na sajmu predstaviti i Program samozapošljavanja u privredi i poljoprivredi, koji je na prostoru Distrikta dao zadovoljavajuće rezultate, ali i pričati o konceptu poslovnih zona.

U okviru sajma sutra će se održati okrugli sto za mlade poduzetnike o temi "Od ideje do realizacije", kao i prezentacija prijedloga zakona o poslovnim zonama Distrikta Brčko BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.