SASTANAK Ministar sigurnosti se sastao s premijerom El-Tanijem

Katar ukida vize za građane BiH, bh. policajci će učestvovati u pripremama Svjetskog prvenstva 2022.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koja će se realizirati kroz zajedničke obuke

Sl. M. / Avaz.ba
13.11.2019 12:39

Mektić s premijerom El-Tanijem

Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH

Državljanima Bosne i Hercegovine bit će ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića s premijerom Države Katar Abdulahom bin Naser bin Kalifa el-Tanijem, održanom u Dohi.

S premijerom El-Tanijem, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova Katara, razgovarano je i o unapređenju saradnje u oblasti sigurnosti. Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji ti odnosi ubuduće intenziviraju.

Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koje će se realizirati kroz zajedničke obuke policijskih službenika BiH i Katara. S obzirom na to da je Katar domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu 2022. godine, dogovoreno je učešće policijskih službenika iz BiH u sigurnosnim pripremama ovog događaja i prijenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja.

U delegaciji BiH, osim ministra Mektića, bili su i direktori SIPA-e i OSA-e Perica Stanić i Osman Mehmedagić, a sastanku je prisustvovao i savjetnik emira Države Katar za nacionalnu sigurnost Mohammed bin Ahmed el-Misnad.  

Komentari

NA VRH