REAKCIJE

SDA: Neka PIC s riječi prijeđe na djela

Ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS u njihovom antidejtonskom djelovanju, kažu iz SDA

SDA: Pozdravlja jasan stav. Arhiv

Avaz.ba

13.11.2019

Nakon što se jutros oglasio Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira (PIC), reagirala je i SDA saopćenjem u kojem pozdravlja jasan stav PIC-a u kojem su iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka NSRS.

- Ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS u njihovom antidejtonskom djelovanju.

Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih.

Podsjećamo da mandat PIC-a nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Zato pozivamo PIC da podrži visokog predstavnika i da s riječi prijeđe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat. Izostanak konkretne reakcije i dalje će samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljnjoj destabilizaciji - navodi se u saopćenju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.