SKANDALOZNO

Sin ministra krao kerove pa ih prodavao!

Nije to ništa tačno, to je sve montirano, kaže ministar

Mensad Arnaut: Ništa nije tačno. Avaz

Piše: E. Trako

15.11.2019

Armin Arnaut, sin Mensada Arnauta (A-SDA), ministra privrede u BBK, pod lažnim imenom Enes, ukrao je više lovačkih kerova pa ih preprodavao širom BiH i Srbije, otkriva „Avaz“.

Ove sramotne informacije krile su se dugo od javnosti, ali su procurile kad je dvadeset lovaca Društva „Biserna“ iz Goražda potpisala peticiju i prijavu koju su uputili PU Goražde, Federalnom MUP-u i SIPA-i u kojoj raskrinkavaju Arnauta.

Nestali psi

- Sa područja Lovačkog društva „Biserna“, sekcija Faočići, nestalo je više lovačkih kerova. Došli smo do saznanja da pse krade Armin Arnaut te smo preko kolega na području Šapca u Srbiji te u Višegradu i Livnu dobili fotografije naših nestalih pasa. Dobili smo i poruke koje su kupci naših pasa razmjenjivali s Arnautom – navode u prijavi.

S druge strane, Mensad Arnaut, ministar privrede, kaže da se to sve njemu i njegovom sinu pokušalo montirati prošle godine i da to radi isključivo jedan čovjek – Nusret Mršo.


Faksimil prijave Gorana Vukosavljevića FUP-u protiv Armina Arnauta. Avaz

- Ništa od navoda za koje ste me pitali, nije tačno! Ljudi su ljubomorni, žele da nam naude. Kakvi kerovi, kakvo oružje – kaže Arnau i dodaje da su sve istrage protiv njegovog sina obustavljene.

Upitan za prijavu protiv njegovog sina Armina koju je FUP-u zbog prevare podnio Goran Vukosavljević iz Arilja, ministar je odgovorio:

- Ma, nema ni od toga ništa, to je sve izmišljeno.

Vukosavljević, međutim, tvrdi drugačije. On kaže da ga je Armin Arnaut prevario za 600 eura. 

- Prodao mi je psa koji nije vrijedio ni pišljiva boba. Rekao mi je da pas košta 1.200 eura, pa smo se dogovorili da mi da pola novaca, da vodim psa u Srbiju na probu i da će mi vratiti novac ukoliko pas ne bude odgovarao. Našli smo se ujutro na benzinskoj pumpi u Ustiprači, dao sam mu novac, a on meni psa – govori jučer Vukosavljević za naš list.

Prijetio Vukosavljeviću

Nakon tri dana Vukosavljević je pozvao Arnauta i tražio da mu vrati novac, a on će njemu psa.

- Opsovao mi je majku i rekao da je novac potrošio. Zvao sam ga nekoliko puta, a on mi je prijetio, psovao, na kraju mi je rekao da će doći u Arilje s jaranima i da će me ubiti – kaže na kraju Goran Vukosavljević.

I ovo nije jedini slučaj. U našem posjedu je prepiska Arnauta s brojnim vlasnicima ukradenih pasa

Potpisnici zahtjeva

Peticiju i prijavu potpisali su: Ejub Mršo, Eniz Adžem, Emir Pljevljka, Elvir Mršo, Izet Mršo, Sulejman Suljagić, Mirza Bećirspahić, Fadil Nurković, Munib Šehović, Midhat Šehović, Nusret Mršo, Anel Bećirspahić, Elvir Arnaut, Mirzet Mutapčić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.