PROJEKTI Kompanija iz UAE zainteresirana za Poslovnu zonu

Arapi u Zenici grade jedinstven centar i kompleks u svijetu

Planiraju sagraditi najsavremeniji trgovački centar

D. Pašalić / Avaz.ba
16.11.2019 21:53

Zenica

Foto: Avaz

Priča o zainteresiranosti Arapa da investiraju u Zenicu nakon Sarajeva, Vlašića i brojnih drugih bosanskohercegovačkih gradova, značajno je intenzivirana ovih dana.

Strateška lokacija

Kompanija “Rasiyat” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ozbiljna je u namjeri da u Zenici sagradi najsavremeniji trgovački centar i rekreativni kompleks, jedinstven u svijetu, poručio je jučer tokom sastanka s Fuadom Kasumovićem, gradonačelnikom Zenice, Muhamed A. el-Jamani, direktor kompanije. 

Kasumović je inicirao projekt, a investitori su uvjereni da Poslovna zona “Zenica - jug” ima ogroman potencijial.

- Trenutno se bavimo evaluacijom, jer u ovom projektu ne vidimo samo grad nego cijelo okruženje, region i Evropu. Planiramo, istražujemo, a uvjereni smo da će na kraju sve rezultirati velikim brojem novih radnih mjesta u Zenici i BiH - rekao je El-Jamani.

  • Sa sastanka: Ogroman potencijal i nova radna mjesta
    Sa sastanka: Ogroman potencijal i nova radna mjesta Foto: Avaz

Napominje da će osnovne djelatnosti biti hotelsko-ugostiteljske, trgovina, zabavni sadržaji...

Gradonačelnik Kasumović poručio je da investitore ne dijele na velike i male, kao i da im je svako radno mjesto dragocjeno.

Povratak ljudi

- Investitor je uvjeren da će se realizacijom ovog projekta dogoditi i masovniji povratak naših ljudi, koji su otišli vani za poslom. Presretan sam što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i što smo na tragu rješenja koje bi život u Zenici i BiH drastično poboljšalo - poručio je Kasumović. 

Komentari

NA VRH