ODLUKE

Izglasana prodaja dijela Hastahane

Imamo sva pismena i usmena uvjerenja da će Hastahana biti savremen i najveći park u zemlji, sve ono za što smo se borili iz Kluba SBB-a smo dobili, kaže Haljevac

Park prof. dr. Nijaza Durakovića. Arhiv

E. Ma. / Avaz.ba

18.11.2019

Sa 18 glasova za na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo izglasan je Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom radi izgradnje poslovnog objekta javnog sadržaja u Parku prof. dr. Nijaza Durakovića.

Jedan dio parka Hastahana pripast će Centralnoj banci (CB) nakon što su vijećnici Općinskog vijeća danas izglasali prodaju.

Od ukupno 27 vijećnika, koliko ih je bilo prisutno na današnjoj sjednici, 18 je glasalo za prodaju dijela Parka prof. dr. Nijaza Durakovića, poznatijeg kao Hastahana. Devet vijećnika je bilo protiv.

Centralna banka zemljište površine 2.290 kvadrata dobila je za 4,7 miliona KM, a na ovoj lokaciji planira graditi poslovni objekt i parking mjesta.

Sulejman Haljevac negirao je da je guverner CB razgovarao s nekim iz SBB-a, što je bio jedan od komentara tokom sjednice.

- Samo SBB se borio za 91 posto zelenog parka, najmodernijeg u BiH. Imamo sva pismena i usmena uvjerenja da će Hastahana biti savremen i najveći park u zemlji, sve ono za što smo se borili iz Kluba SBB-a dobili smo, izborili smo se. Ja sam se igrao tu, moje dijete će se igrati tu. U jednom dijelu će biti zgrada, ostalo će biti zelena oaza - kazao je Haljevac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.