PRES-KONFERENCIJA

Džaferović: Ovo nije pobjeda političara, nego svih građana BiH

Podržavaju prijatelji iz svijeta i podržava nas NATO savez, kazao je Džaferović

Džaferović na konferenciji za novinare. Avaz

Piše: D. B. / Avaz.ba

19.11.2019

Šefik Džaferović, član Predsjedništva, kazao je na pres-konferenciji povodom imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara i slanja ANP-a u Brisel da danas ovdje nema pobjednika, da su pobjednici samo građani BiH. U izjavi za medije nakon sastanka kazao je da je dokument prihvatljiv NATO savezu. 

- Ovdje nema pobjednika od bilo kojeg političara. Ovdje su pobjednici svi dijelovi BiH i svi građani. Mi smo u protekla dva mjeseca u Predsjedništvu radili naporno s NATO savezom i došli smo do dokumenta koji omogućava nastavak našeg odnosa i saradnje sa NATO savezom. Za mene u svemu tome je najvažnije da je dokument u skladu s principima te da poštuje sve donesene zakone i odluke i to je najvažnija stvar. Podržavaju prijatelji iz svijeta i podržava nas NATO savez - istakao je Džaferović na konferenciji za novinare. 

Dodao je da političari sada trebaju početi raditi svoj posao.

- Ja neću davati bilo kakve izjave kojima bih pogoršao političku situaciju. Taj je dokument prihvatljiv za NATO i na principu je vladavine i poštivanja zakona. Očekujem da političari sada počnu raditi svoj posao za koji su birani. Vrijeme je da se posvetimo onom zbog čega smo birani.

Ovo je vrlo karakteristična situacija i trenutak u BiH, postoji koncenzus Predsjedništva i jednoglasna je odluka. Nije moguć ni Džaferovićev ni Komšićev ni Dodikov diktat, niti bilo kakav unitaran diktat. Dok ne dogovorimo neka nova rješenja, moramo poštovati ova što imamo na snazi - zaključio je Džaferović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.